Balinese Kedisi Özellikleri

Balinese Kedisi Özellikleri - Evcilhayvansagligi.com

Balinese kedisi, rengi Siyam kedisine benzeyen uzun tüylü bir türdür. Safir mavisi gözlere sahip bu tür ayrıca Uzun Tüylü Safkan Siyam kedisi olarak da bilinir. Kaslı ve esnek bir bedeni vardır. Bu kediler genellikle birçok güzellik yarışmasını kazanmasını sağlayacak kadar güzeldir. Kimisine göre en zeki kedi Balinese kedisidir. Kolayca eğitilebilirler. Sadık ve sevgi dolu bir kedidir. İlgi ister ama bu konuda ısrarcı değillerdir. Ailenin diğer hayvanları ve çocuklarla iyi geçindiklerinden, aileler için uygun kedilerdir.

Balinese Kedisinin Tarihçesi

Balinese Kedisi tarihi 20. yy’ın başlarına kadar uzanmaktadır. 1900’lü yıllarda, uzun tüylü olarak adlandırılan kediler ve Siyam kedileri birden kendini dünya sahnesinde bulmuştur. Fakat 1. Dünya Savaşı ile birlikte Siyam kedisi türleri neredeyse yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır. Sonrasında, bu türü yeniden dünya sahnesine kazandırmak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu amaçla melez kediler ve çeşitli tür kediler bu çalışmalara dahil edilmiştir. Bu türlerden biri de aslında uzun tüylü kediler kategorisinde yer alan Ankara kedileridir.

İkinci Dünya Savaşı sırasında, 1940’lı yıllarda ise bu çalışmalar sayesinde ortaya çıkan türler ayrı bir tür olarak tanınmaya başladı ve bu türe isim bulma çabaları ortaya çıktı. Bu çalışmalarda kullanılan Siyam kedileri ile benzer özellikleri taşıyan bu yeni türe, 1950’li yıllarda Helen Smith isimli kedi yetiştiricisi tarafından Bali dansçılara benzeyen kıvraklığında dolayı Balinese adı verildi.

Siyam kedisine hala benzeyen bu tür, aslında ondan farklı olarak daha uzun bir vücut yapısına ve daha ağır kemiklere sahipti. Daha da önemlisi, bu türün tüyleri Siyam kedilerine göre oldukça uzundu. Yirmi yıl sonra bu tür, Amerika kıtasında çok tanınan bir kedi haline geldi. Sonralarda ise türün standartlarını korumak ve geliştirmek için çalışmalar devam etti ve 1980’lerde Balinese kedisi son halini aldı.

Balinese Kedisi Özellikleri ve Kişiliği

Balinese kedileri, diğer birçok kedi türünün aksine iletişim kurmaktan çok zevk alan ve içine kapanık olmayan kedilerdir. İnsanlar ile anlaşmak için çok hevesli olan Balinese Kedisi karakteri, her fırsatta sizinle etkileşime girmek için ellerinden gelen her şeyi yapar.

Bu iletişim becerileri sayesinde Balinese kedileri sizin duygu durumunuzu anlarlar. Eğer ruhsal olarak bir değişiklik yaşarsanız bunu fark eder ve de davranışlarını ona göre şekillendirebilir. Örneğin, eve üzgün gelirseniz elinden geldiği kadar sizi neşelendirmek için her şeyi deneyebilir. Siz mutluysanız bu ruh halinizi daha da yükseltmek için daha enerjik olduğunu ve daha çok iletişime geçmeye çalışacağını görebilirsiniz.

Balinese kedileri fazlasıyla oyuncu kedilerdir. Ayrıca çok atletik ve çevik olan bu kediler etrafta koşuşturmayı, sakarlıklar yapmayı ve dikkatinizi çekmeyi severler. Konu oyuna geldiğinde size, elinize geçen herhangi bir şeyi attığınızda onu size geri getirmekten çok zevk alırlar. Bu oyun sayesinde, aslında eğitime ne kadar açık olduklarını görebilirsiniz. Oldukça zekidirler ve kolaylıkla yeni oyunlar öğrenebilirler. Basit komutları anlamakta zorluk çekmezler.

Sadık ve sevgi dolu Balinese kedisi günlük hayatınıza karışmaktan çekinmez; yaptığınız her şeyin bir parçası olmayı severler. Sizin peşinizden ayrılmayıp sizi rahatsız edebilirler, ama bunlar sadece sizin ilginizi istedikleri içindir. Okşanmayı ve sarılmayı severler. Ailenin diğer üyeleriyle iyi geçinirler. Çocuklarla oynamaya bayılırlar. Bir kişinin enerjisi Balinese kedilerine yetmeyeceğinden, bir ailenin içinde olmak onlar için çok daha iyidir. Evdeki diğer hayvanlarla çok iyi anlaşırlar. Şaşırtıcı bir şekilde köpek dostudurlar.

Balinese Kedisinin Fiziksel Özellikleri

Balinese kedisi, orta boyutta bir vücuda sahiptir. Zarif bedenleri ile orantılı iskelet yapısı ile bu kediler oldukça atletik kedilerdir. Ayrıca, sürekli hareketli yapıları sayesinde, çok atletik ve kaslı bir yapıya sahip oldukları bilinmektedir. Balinese kedilerinin kafaları, vücutları ile kıyaslandığında uzun bir yapıdadır. Kulakları orantısal olarak kafada yer almaktadır ve burundan kulaklara kadar uzun ve geniş bir kafa yapısına sahiptirler. Kulakları ise geniş olarak sınıflandırılır. Üstlere gidildikçe sivrilen kulakları oldukça sevimlidir.

Balinese kedisinin gözleri bazı türlerin aksine yuvarlak değildir. Daha çok bademi andıran bu gözler, orta büyüklüktedir. Gözlerden kulaklara giden hatlar birbiri ile uyumludur ve birbirini tamamlayan bir yapıya sahip olduğu kolaylıkla gözlemlenebilir. Göz renkleri genellikle mavidir, fakat bu mavi birçok yerde karşılaşamayacağınız kadar derin ve tok bir renktir.

Atletikliklerini kaslarından alan Balinese kedisinin bacakları uzun ve incedir. Patiler ise alabildiğine küçük ve zarif bir yapıdadır. Bu patileri sayesinde çok sevimli gözükürler. Kuyrukları, bu türün en çok göze çarpan özelliklerinden biridir. Uzun bir yapıya sahip olan kuyruk, uçlara doğru sivrilmektedir. Kuyruk tüyleri ise oldukça görkemli dağınık ve sık yapısıyla dikkat çekmektedir.

Orta uzunlukta tüylere sahip bir tür olarak bilinmektedir. Bu orta uzunluktaki tüyler yapısal olarak çok sık olmadığı ve hatta astarsız olduğu için hem daha kısa görünmekte hem de mevsimsel olarak herhangi bir sıkıntı çıkarmamaktadır. Tüyleri genellikle ipeksi ve incedir. Tüylerin renkleri ise oldukça farklıdır ve yer yer ışıltılara sahiptir. Yavru Balinese kedileri ve yetişkinleri arasında ise tüy renklerinde farklılıklar vardır ve yaşları ilerledikçe tüyler daha koyu hale gelmektedir.

Balinese Kedisinin Ortak Sağlık Sorunları

Balinese kedilerinde şaşılık görülebilir. Sıcaklığa bağlı olarak tüylerinin rengi değişebilir. Dişlerine bakım yapılmadığında diş eti iltihabı olabilir. Ayrıca gözleri de iltihap riskine karşı savunmasız olabilir. Bu yüzden düzenli temizlenmesi ve de kontrol edilmesi çok önemlidir. Balinese kedilerinin karşılaşabileceği en ciddi sorunlardan biri lizozomal depo hastalığı olarak bilinen genetik bir hastalıktır. Metabolizmanın işlemesi için gerekli olan enzimlerin eksikliğinden kaynaklanır. Bu hastalık Balinese kedileri için ölümcül olabilir.

Balinese Kedisi İçin Evcil Hayvan Sigortası

Evcil hayvan sigortası, sevimli dostlarımızın karşılaşabileceği sağlık sorunlarının tedavisini kapsayan sigorta türüdür. Acil durumlar da dahil olmak üzere, patili dostunuzun sağlığını güvence altına alabilir yaşamlarını kolaylaştırabilirsiniz. Peki, evcil hayvan sigortası kapsamında neler var?

  • Muayene, gereken durumlarda yatarak tedavi ve ameliyat
  • Dikiş atılması, serum takılması gibi küçük müdahaleler
  • Röntgen, tahlil ve tetkik gibi modern tanı yöntemleri
  • Tedavide kullanılan ilaçların poliçe limitleri dahilinde karşılanması

Kedinizin gelecekteki sağlık risklerini güvence altına almak için en doğru zaman, sağlıklı yavru bir kedi olduğu zamandır. Kediniz hastalandıktan veya bir kaza geçirdikten sonra evcil hayvan sigortası yaptırdığınızda, poliçe başlangıç tarihi öncesine dayanan bir durum olduğu için masraflarınız sigorta şirketi tarafından karşılanmayacaktır. Evcil hayvan sigorta hakkında detaylı bilgi ve teklif almak için 0216 368 45 45 no’lu telefondan bize ulaşabilirsiniz.

Balinese Kedisi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Balinese Kedisi Tüy Döker mi?

Balinese kedileri orta uzunlukta tüylere sahip olan kedilerdendir. Bu sebeple çok fazla tüy dökme sorunu yaşamanız olası değildir. Yine de bu sorunu en aza indirmek ve de ölü tüylerden kurtulmak için haftada bir kez taranması önemlidir. Böylelikle, tüyler sizin için bir sorun olmaktan çıkacaktır.

Balinese Kedisi Ne Kadar Büyür?

Bakımı aksatılmamış ve de sağlıklı mamalar ile beslenen Balinese kedisi, uzun bir yaşam süresi olarak sayılabilecek 15-18 yıl arası bir ömre sahiptir. Bu süre zarfında, Balinese kedisi 3,5 ile 5 kilo arasında değişen kiloya ve 28-30 cm aralığında bir boya ulaşabilir.

Balinese Kedisinin Beslenmesi ve Bakımı Nasıl Olmalı?

Çoğu kedide olduğu gibi kilo almaya yatkın olan Balinese kedisinin de fazla öğün tüketmemesine dikkat edilmelidir. Bunun dışında bu türe özgü bir alışkanlık yoktur. Balinese kedisi beslenmesinde mama olarak protein ağırlıklı olanların seçilmesi önemlidir. Ayrıca, işlenmiş et kategorisinde olan sosis ve salam gibi ürünlerin asla verilmemesi çok elzemdir.

Bu kediler bolca egzersize gerek duyarlar. Onunla bol bol oynamak, oyuncaklarla ve diğer hayvanlarla oynamasını sağlamak, enerjisini atmasına yardımcı olacaktır. Balinese kedisi bakımı dahilinde haftada bir iki kere taranması yeterlidir. Pek tüy dökmeseler de ara sıra ölü tüylerin temizlenmesi gerekir. Banyo yapmaya çok nadiren ihtiyaç duyarlar. Onları ılık, ıslak bir bezle silebilirsiniz. Dişlerinin mutlaka fırçalanması gerekir. Tırnaklarının kesilmesi de unutulmamalıdır.

Balinese Kedisinin Eğitimi Nasıl Yapılır?

Çok akıllı kediler olduklarından, onları eğitmek kolaydır. Onları ödüllendirerek basit komutları ve oyunları daha kolay öğretebilirsiniz. Ancak azarlanmayı pek kaldıramazlar. Bu yüzden onları eğitmek istediğinizde, sesli ve sert komutlar yerine sadece ödüllendirmenin işe yarayacağını unutmayın. Balinese kedisi eğitimine küçük yaşlardan itibaren oyun yardımı ile başlayabilirsiniz. Basit oyunlar sayesinde bu süreci en etkili ve eğlenceli şekilde henüz daha bir yavruyken sürdürebilirsiniz.